Tuntsarit 2024, Ypäjä

Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna nähtiin Ypäjällä lähes 900 starttia koulu-, este-, kenttä- ja pararatsastuksessa, kun ratsastuskouluoppilaat kisasivat vuoden 2024 valtakunnallisista mestaruuksista. JRS:ltä mukana oli 11 hevosta ja 20 ratsastajaa.

Perjantaina ratsastettiin tutusti koulukarsintaluokat, joissa Milja ja Regat sekä Ina ja Zina sijoittuvat luokkiensa kuudensiksi, mikä tarkoitti myös molemmille ratsukoille samalla finaalipaikkaa. Finaaliin tiensä ratsastivat myös Emilia ja Atte, Heta ja Hertta sekä Mari ja Hertta. Näin ollen jokaisen sarjan finaalissa oli JRS:n edustusratsukko mukana!

Lauantai starttasi kosteasti, kun Ina ja Zina aloittivat oman finaaliluokkansa klo 8.00 kaatosateessa. Tiukassa luokassa he onnistuivat pitämään kiinni sijoituksesta luokan loppuun asti ollen jälleen kuudensia. Ratsukko oli kokonaistuloksissa siis kuudes yhteensä 80 ratsukon joukosta.

Lauantai jatkui esteiden tervetuliaisluokilla, jossa saimme paljon puhtaita ja hienoja ratoja. Lauantaina suuntasimme tutusti myös tiimidinnerille Karrinpuomiin. Pohdimme, että meitä ei ole hetkeen ollut kisoissa mukana näin paljoa kuin tänä vuonna. Huoltajineen (ihanat äidit <3) joukon koko oli lähemmäs 30 henkeä. Karrinpuomin tiski meni hetkeksi tukkoon – pahoittelut kanssaruokailijoille.

Sunnuntaina jaettiin vielä mestaruusmitalit esteillä kaikissa ikäsarjoissa: poni-, juniori-, U25-, seniori- ja aikuisratsastajissa. Useampi ponityttö ratsasti viimeisen kisaratansa poniluokissa – ensi vuonna meillä on jo iso joukko junnuratsukoita. Tämä tarkoittaa myös sitä, että paikkoja avautuu myös uusille taitaville ponitytöille ja -pojille! Poneja ja junnuja oli kaikenkaikkiaan tänä vuonna todella paljon, yli 80 esteiden mestaruusluokissa. Poniluokasta kairasi itselleen sijoituksen Misa ja Anssi ollen 17. hienolla puhtaalla radalla.

U25-luokassa Manta ja Mini pokkasivat 6. sijan ja Kraft Shining star -palkinnon eli lupaavimman ratsukon tittelin! Manta sai tästä hyvästä huikean palkinnon, joka sisälsi mm. 3 yksityistuntia meillä JRS:llä. Kiitos paljon Kraft!

Päivän kruunasivat vielä Inan ja Reinon hopeamitali sennuissa sekä Marin ja Hertan 5. sija aikuisissa. Reinosta on vuoden aikana kuoriutunut aika komea estehevonen, vai mitä?

• Emilia Rautio - Atte (junnu), finaalipaikka
  • Janette Kotkatvuori-Örnberg - Zina (junnu)

• Mari Virkkumaa-Halonen - Hertta (aikuis) - aikuismestaruuden sija 5/21

Manta ja Mini palkittiin U25-estemestaruusluokassa Kraft Shining star -palkinnolla eli lupaavimpana ratsukkona! Ratsukko myös sijoittui kuudenneksi luokassa
Ina ja Reino nappasivat senioreiden estemestaruudessa hopeamitalin!! Kuva: Jessika Pätsikkä / @jessifotos
Mari ja Hertta sijoittuivat aikuismestaruudessa 5. sijalle! Kuva: Ansku Ankelo / @anskuankelo
Misa ja Anssi saivat sijoituksen huikean isossa ponien estemestaruusluokassa ollen sijalla 17/79 Kuva: Jessika Pätsikkä / @jessifotos
Ina ja Zina onnistuivat sijoittumaan koulukarsintaluokassaan sijalle 6 tuloksella 67,100% ja samalle sijalle myös finaaliluokassa tuloksella 65,556% ollen kokonaistuloksissa siis kuudes 80 ratsukon joukosta Kuva: Saara Salonen / @kuiskeen.net
Milja ja Regat sijoittuivat tuloksella 65,000% sijalle 6 koulukarsintaluokassaan Kuva: Ansku Ankelo / @anskuankelo
Heta ja Hertta lunastivat U25-karsintaluokasta finaalipaikan tuloksella 65,300 % Kuva: Saara Salonen / @kuiskeen.net
Myös Emilia ja Atte taituroivat tiensä junnujen koulufinaaliin tuloksella 64,100 %
Omien suoritusten lisäksi tärkeä osa kisoja on myös kannustaa muita ratsukoita areenan laidalla
Perjantain palkintojenjaot järjestettiin Ypäjän upealla derbykentällä. Kuvassa ponien karsintaluokan palkintojenjako, jossa Milja sijalla 6